Hellenic Christian Church 2023 © - All rights reserved

Πώς θέλει ο Θεός να αναπαύομαι;

Μόνο στο άκουσμα της λέξης «καλοκαίρι», μου έρχονται αμέσως εικόνες ξεκούρασης… θάλασσα, ξεγνοιασιά, μακριά από εργασία και υποχρεώσεις. Πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι μέρες των διακοπών για όλους μας!

Πρόσφατα μελετώντας τις 10 εντολές στάθηκα στην 4η εντολή: «Nα θυμάσαι την ημέρα τού Σαββάτου, για να την αγιάζεις·» (Έξοδος 20:8). Σάστισα, καθώς δεν είχα προσέξει τις λέξεις: «θυμάσαι» και «αγιάζεις». Ο Θεός ζήτησε από τους Ισραηλίτες να θυμούνται και να ξεχωρίζουν την έβδομη μέρα. «…Έξι ημέρες να εργάζεσαι, και να κάνεις όλα τα έργα σου· η ημέρα, όμως, η έβδομη είναι Σάββατο του Κυρίου τού Θεού σου· να μη κάνεις σ' αυτή κανένα έργο, ούτε εσύ ούτε ο γιος σου ούτε η θυγατέρα σου ούτε ο δούλος σου ούτε η δούλη σου ούτε το κτήνος σου ούτε ο ξένος σου, που βρίσκεται μέσα στις πύλες σου·».

Ο Θεός δεν τους ζήτησε απλά να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα, όπως αργότερα θεώρησαν εσφαλμένα οι Φαρισαίοι, αλλά να είναι μια μέρα ανάπαυσης από κάθε έργο. Ύστερα από 6 μέρες σκληρής εργασίας για να έχουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, ο Κύριος τούς ζήτησε να αγιάζουν την έβδομη μέρα. Να μην εργάζονται κατά τη διάρκειά της για να κερδίσουν περισσότερα, αλλά να ευχαριστούν Εκείνον για το κάθε τι που έκανε στη ζωή τους, καθώς και για όσα θα προμηθεύσει στο μέλλον. Να θυμούνται τα έργα Του, τη χάρη Του και την καλοσύνη Του. Να μιλάνε μεταξύ τους τον Λόγο Του.

Πόσο καλός και σοφός είναι ο Θεός του σύμπαντος που μας έδωσε εντολή να αναπαυόμαστε, όπως Εκείνος έκανε. «…επειδή, σε έξι ημέρες δημιούργησε ο Κύριος τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα, και όλα όσα βρίσκονται μέσα σ’ αυτά· και κατά την έβδομη ημέρα αναπαύθηκε· γι’ αυτό ο Κύριος ευλόγησε την ημέρα τού Σαββάτου, και την αγίασε». (Έξοδος 20:11).

Σήμερα ο Θεός, που είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και αύριο ζητάει το ίδιο από εμάς. Αυτό το καλοκαίρι, αυτές τις μέρες των διακοπών, ας αναπαυθούμε σε Εκείνον και ας γεμίσουμε τις πνευματικές μας μπαταρίες με τον Λόγο Του. Ας θυμηθούμε τα έργα, που εργάστηκε στη ζωή μας αυτή τη χρονιά, και ας αναπαυθούμε στις υποσχέσεις που μας έχει δώσει για τη ζωή μας, γιατί είναι πιστός!

No Comments