Hellenic Christian Church 2023 © - All rights reserved

Ο Θεός είναι μια προσευχή μακριά

Συντάκτρια Αμάλθεια Καραλή- Γιάνναρη

Γνωρίζεις και εσύ άτομα που ξέρουν τα πάντα για τη ζωή του ινδάλματος που θαυμάζουν; Από το πού συχνάζει και τι φοράει μέχρι το τι τρώει για πρωινό ή ποια «ρουτίνα» ακολουθεί κάθε πρωί για τον καθαρισμό του προσώπου του! Όμως, ακόμα και αν ξέρουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες για τη ζωή του ειδώλου τους, αυτό σημαίνει πως το γνωρίζουν κιόλας; Σημαίνει πως έχουν χτίσει μια σχέση; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: όχι.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη σχέση μας με τον Θεό. Το να γνωρίζεις πράγματα για τον Θεό, δεν σημαίνει αυτόματα ότι Τον γνωρίζεις. Οι σχέσεις χτίζονται μέσα από την επικοινωνία -και μάλιστα την αμφίδρομη! Αν θες να γνωρίσεις τον Θεό, δώσε χρόνο να διαβάσεις την Αγία Γραφή σου (στη δημοτική, για να καταλαβαίνεις!), καθώς αυτά είναι τα θεόπνευστα λόγια Του για εσένα. Και ύστερα βρες έναν ήσυχο χώρο για να Του μιλήσεις. Όπως ακριβώς θα μιλούσες και με έναν φίλο σου. Μην φύγεις βιαστικά όμως! Περίμενε να ακούσεις τι έχει να σου πει και Εκείνος...

Μέσω της προσευχής ο Θεός θα μαλακώσει την καρδιά σου και θα την κάνει σαν μικρού παιδιού, έτοιμη για υπακοή και αγάπη. Αυτό είναι και το ζητούμενο, γιατί ο Ιησούς ήταν ξεκάθαρος: «Αν δεν αλλάξετε και αν δεν γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα μπείτε στη Βασιλεία του Θεού». Κράτα και ένα tip: θα υπάρξουν φορές που θα σηκωθείς από το «θείο ραντεβού» και θα διαπιστώσεις ότι η κατάσταση που σε ταλανίζει δεν έχει αλλάξει. Θα έχει αλλάξει, όμως, κάτι πιο σημαντικό: η δική σου καρδιά απέναντι στην κατάσταση. Μην το αναβάλλεις, ο Θεός είναι μια προσευχή μακριά!

No Comments