Hellenic Christian Church 2023 © - All rights reserved

Το Πρώτο Πάσχα

Συντάκτης : Μέμος Σακελλαρίου 
(Λουκ. 1:78-79)
«από σπλάχνα ελέους τού Θεού μας, με τα οποία μας επισκέφθηκε, ανατολή από ψηλά,
για να φωτίσει εκείνους που κάθονται σε σκοτάδι και σε σκιά θανάτου, ώστε να κατευθύνει τα πόδια μας σε δρόμο ειρήνης.»


Κάθε Πάσχα εκατομμύρια Έλληνες πιστοί και μη πιστοί γιορτάζουν το Πάσχα. Είναι η μόνη γιορτή, που τα μεσάνυχτα είναι σχεδόν όλοι έξω από μία εκκλησία, με ένα κερί στο χέρι. Περιμένουν να λάβουν το «άγιο το φως», και στη συνέχεια, να ακούσουν από τα χείλη του Ιερέα το υπέροχο «Χριστός Ανέστη». Κι εκεί έξω από τις εκκλησίες, βλέπεις χιλιάδες ανθρώπων να φιλά ο ένας τον άλλον και να απαντά, «Αληθώς Ανέστη».

Γιατί το κάνουμε αυτό; Σίγουρα όχι γιατί είναι παράδοση, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι.

 Το κάνουμε διότι ήταν το χάραγμα μίας νέας ημέρας, όταν οι  μαθητές Του Ιησού άκουσαν τα νέα ότι ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς! Αυτά τα νέα άλλαξαν τα πάντα.

(Mατθ. 28:1-6)«ΚΑΙ ΑΦΟΥ πέρασε το Σάββατο, κατά τα χαράματα της πρώτης ημέρας τής εβδομάδας, ήρθε η Μαρία η Μαγδαληνή, και η άλλη Μαρία, για να δουν τον τάφο. Και ξάφνου, έγινε μεγάλος σεισμός· επειδή, ένας άγγελος του Κυρίου κατεβαίνοντας από τον ουρανό, ήρθε και αποκύλισε την πέτρα από τη θύρα, και καθόταν επάνω σ' αυτή. Η δε όψη του ήταν σαν αστραπή, και το ένδυμά του λευκό σαν χιόνι. Και από τον φόβο του οι φύλακες ταράχτηκαν, και έγιναν σαν νεκροί. Και αποκρινόμενος ο άγγελος, είπε στις γυναίκες: Εσείς, μη φοβάστε· επειδή, ξέρω, ότι ζητάτε τον Ιησού τον σταυρωμένο· δεν είναι εδώ· επειδή, αναστήθηκε, όπως το είχε πει· ελάτε, δείτε τον τόπο όπου ήταν τοποθετημένος ο Κύριος·»

Για ποιο λόγο το Πάσχα είναι τόσο σημαντικό;

Διότι αποδείχτηκε ότι τα λόγια που είχε πεί ο Ιησούς ήσαν αλήθεια. Ο Ιησούς είχα κάνει κάποιες εξωφρενικές δηλώσεις: είχε δηλώσει ότι είναι ο Υιός Του Θεού και ότι είναι ο μόνος δρόμος Σωτηρίας, που οδηγεί στον Ουρανό.

(Ιωαν. 14:6)«Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού·»

Μέσα στην ιστορία του ανθρώπου έχουν υπάρξει πολλοί που έχουν υποστηρίξει ότι είναι θεοί. Η διαφορά με Τον Ιησού είναι ότι είναι ο μόνος που απέδειξε ότι ήταν Ο Θεός.

Η Ανάσταση Του Ιησού είναι το πιο σημαντικό γεγονός των αιώνων. Διαχώρισε την ιστορία σε Π.Χ. και σε Μ.Χ. εποχή. Έτσι κάθε φορά που γράφεις την ημερομηνία χρησιμοποιείς Τον Ιησού ως σημείο αναφοράς. Και όλα αυτά συνέβησαν στο ξημέρωμα μίας νέας ημέρας.

(Λουκ. 1:78 )«από σπλάχνα ελέους τού Θεού μας, με τα οποία μας επισκέφθηκε, ανατολή από ψηλά,»

Πρόσεξε την λέξη «έλεος». Σκέψου για λίγο την ζωή σου και το έλεος του Θεού σε σένα. Σκέψου πόσες φορές σε έχει προστατεύσει και έχει απαντήσει προσευχές σου.

Χρειαζόμαστε το έλεος του Θεού στην ζωή μας. Ο Θεός σε θέλει να μπείς στην οικογένειά Του. Αρκεί εσύ να μετανοήσεις για την ζωή σου και για κάθε αμαρτία σου.

Τι θα συμβεί εάν ζητήσω το έλεος του Θεού στην ζωή μου;
Το έλεος κάνει δύο πράγματα:
Α) Με συγχωρεί. Δηλαδή τακτοποιεί όλο το παρελθόν μου και όλα τα λάθη μου.
Β) Με ελευθερώνει. Δηλαδή φροντίζει για την πορεία μου προς το μέλλον μου.

Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δυσκολευόμαστε να ζήσουμε το μέλλον μας, διότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας.

Ακούστε τι λέει Ο Ιησούς για τον Εαυτό Του.

(Ησα. 61:1)«ΠΝΕΥΜΑ Κυρίου τού Θεού είναι επάνω μου· επειδή, ο Κύριος με έχρισε για να ευαγγελίζομαι στους φτωχούς· με απέστειλε για να γιατρέψω τους συντριμμένους στην καρδιά, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και άνοιγμα δεσμωτηρίου στους δεσμίους·»

Μιλάει για δέσμιους, φυλακισμένους της ψυχής. Διότι υπάρχουν πράγματα μέσα μας που μας κρατάνε δέσμιους. Είναι η ασυγχωρησία, η εκδίκηση, η ζήλεια, η κακία, ο φθόνος, η ανησυχία. Και βέβαια κάποιοι είναι δέσμιοι με εθισμούς κρυφούς.

Ο Ιησούς είπε στο:
(Ιωαν. 12:47)
«……. επειδή, δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά για να σώσω τον κόσμο.»

Ας μην γελιόμαστε, θα έρθει η ώρα της κρίσης. Πλην όμως τώρα είναι ημέρα ελέους και Χάρης.

Το Πρώτο Πάσχα , Ο Ιησούς πέτυχε την Σωτηρία μας και την σφράγισε με την Ανάστασή Του. Ήρθε ο ίδιος ως ΦΩΣ του κόσμου, για να μας φωτίσει όλους. Δεν είναι το φως του κεριού που μας βοηθάει. Είναι Ο Χριστός, όπου Ο Ίδιος είναι το ΦΩΣ.

Πως θα γιορτάσεις αυτό το Πάσχα; Θα βρείς την ελευθερία σου; Θα ζητήσεις από τον Ιησού να σε σώσει; Το βήμα είναι απλό. Είναι η μετάνοια προς Αυτόν.

Μην απορρίψεις το έλεος του Θεού.

No Comments