Hellenic Christian Church 2023 © - All rights reserved

Η ευχή του Θεού

Συντάκτρια Δήμητρα Μηνά
Τι θα έλεγες αν κάποιος σου υποσχόταν ότι κάνοντας ένα και μόνο πράγμα, θα μπορούσες να είσαι σε θέση:

1.να ξέρεις ακριβώς τι να αποφασίσεις κάθε φορά που είσαι σε δίλημμα,

2.ποιον δρόμο να ακολουθήσεις, όταν μπροστά σου έχεις πολλά μονοπάτια,

 3.να ξεχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα,

4.να διακρίνεις πάντα ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο;
Και σαν bonus στα παραπάνω, να έχεις τη διαβεβαίωση πως δεν θα στερηθείς ποτέ κανένα υλικό ή πνευματικό αγαθό, τα παιδιά σου θα είναι κληρονόμοι του μεγαλύτερου βασιλείου και εσύ θα γνωρίζεις τα πιο απόκρυφα μυστικά του Βασιλιά! Ουτοπικό όνειρο, έτσι;

Κι όμως… Στον Ψαλμό 25 διαβάζουμε: «Δείξε μου, Κύριε, τους δρόμους σου, δίδαξέ με τα βήματά σου. Οδήγησέ με στην αλήθεια σου, και δίδαξέ με. …Ποιος είναι ο άνθρωπος που φοβάται τον Κύριο; Αυτόν θα διδάξει τον δρόμο που πρέπει να εκλέξει. Η ψυχή του θα κατοικεί σε αγαθά και το σπέρμα του θα κληρονομήσει τη γη. Το απόρρητο του Κυρίου είναι μαζί με εκείνους που τον φοβούνται και σ’ αυτούς θα φανερώσει τη διαθήκη του.» (εδάφια 4-5, 12-14).  
Επομένως, το ένα και μόνο πράγμα που θα χρειαζόταν να κάνεις για να ζήσεις αυτό το «ουτοπικό» όνειρο, θα ήταν να φοβάσαι τον Θεό!

Και τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ’ όλα, θυμάσαι το Ποιος είναι. Μιλάμε για τον Θεό του Σύμπαντος. Έπειτα, τηρείς τις εντολές Του. Κατ’ επέκταση, φοβάσαι την παιδεία Του, αν δεν τηρήσεις τα προστάγματά Του. Τον παίρνεις στα σοβαρά.

Δευτερονόμιο 7:18 «…μη φοβηθείς αυτούς. Θυμήσου…». Ο φόβος του Κυρίου διώχνει τους άλλους φόβους. Θυμήσου τι έκανε ο Θεός για σένα.

Δευτερονόμιο 20:3 «..ας μη δειλιάσει η καρδιά σας, μη φοβηθείτε ούτε να τρομάζετε». Φοβάσαι τον Θεό σου; Δεν φοβάσαι τον εχθρό σου!

Δευτερονόμιο 5:29 «Είθε να ήταν σ’ αυτούς τέτοια καρδιά, ώστε να με φοβούνται και να τηρούν πάντοτε όλα τα προστάγματά μου, για να ευημερούν αιώνια, αυτοί και τα παιδιά τους». Φαίνεται εδώ πως κάνει μια ευχή ο Θεός. Αυτή είναι και η ευχή μου: μακάρι, Θεέ, να είναι μέσα μου μια τέτοια καρδιά. Μια καρδιά που θα Σε αναγνωρίζει, θα Σε τιμά, θα Σε φοβάται, θα Σε αγαπά. Με όλο της το είναι.

No Comments