Hellenic Christian Church 2023 © - All rights reserved

4 Συνήθειες για να δυναμώσεις την πίστη σου

Συντάκτης : Μέμος Σακελλαρίου
{1 Τιμ.4:7}
«….γύμναζε τον εαυτό σου στην ευσ
έβεια»
 
Αν θέλεις να σε χρησιμοποιήσει ο Θεός, τότε δυνάμωσε την πίστη σου. Μέσα στην Αγία Γραφή, ο Απόστολος Παύλος ζητά από τον Τιμόθεο να γυμνάζει τον εαυτό του.
Έχεις ξυπνήσει ποτέ, σκεπτόμενος σοβαρά, ότι «σήμερα  πρέπει να εξασκηθώ;». Η αλήθεια είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε τόσο τη φυσική όσο και την πνευματική εξάσκηση. Επίσης, θεωρώ πως όλοι όσοι ασκούνται, θέλουν να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα από κάθε λεπτό άσκησης. Για να σε βοηθήσω, λοιπόν, να πετύχεις ό,τι καλύτερο μπορείς από την πνευματική σου άσκηση, θα σου δώσω 4 πνευματικές συνήθειες που θα δυναμώσουν την πίστη σου.
 
1. Μελέτα τον Λόγο του Θεού.
Ξεκίνα να μελετάς προσωπικά τον Λόγο του Θεού. Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από τη μελέτη κάποιου άλλου για να δυναμώσεις την πίστη σου. Πρέπει να το κάνεις εσύ. Δες τι λέει ο Λόγος:
{ 2 Τιμ.3:16-17}
«Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη για να είναι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος, ετοιμασμένος για κάθε έργο αγαθό».

Η Αγία Γραφή είναι πρακτικές οδηγίες, για να ζήσεις μια ευλογημένη και καρποφόρα ζωή. Αν θέλεις να ετοιμαστείς για να σε χρησιμοποιήσει ο Θεός, τότε ξεκίνα να μελετάς τον Λόγο Του.

2.Διάβαζε χριστιανικά βιβλία
{Παρ.19:8}
«Όποιος αποκτά σοφία, αγαπάει την ψυχή του· όποιος φυλάττει φρόνηση, θα βρει καλό».
Όταν διαβάζεις χριστιανικά βιβλία, αποκτάς γνώση και βρίσκεις μεγάλη βοήθεια από ανθρώπους του Θεού, που έχουν περπατήσει το μονοπάτι του πιστού. Κερδίζεις εμπειρίες και παράλληλα βλέπεις πώς οι άνθρωποι του Θεού αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις.

3. Γράψε την ομολογία σου.
Η Βίβλος μας λέει:
{1 Πετρ.3:15}
«αλλά «αγιάστε τον Κύριο τον Θεό» μέσα στις καρδιές σας· και να είστε πάντοτε έτοιμοι σε απολογία με πραότητα και φόβο, προς καθέναν που ζητάει από σας λόγο για την ελπίδα που είναι μέσα σας».


Κανένας άλλος δεν μπορεί να πει την ιστορία σου παρά μονάχα εσύ.
Υπάρχουν 4 μέρη σε μία ομολογία:
-Πού ήταν η ζωή σου πριν γνωρίσεις τον Χριστό.
-Πώς κατάλαβες ότι χρειαζόσουν τον Χριστό.
-Πώς αφιέρωσες τη ζωή σου στον Κύριο.
-Και πώς είναι η ζωή σου τώρα.
Σκέψου λοιπόν αυτά τα 4 στάδια και δες πού ακριβώς βρίσκεσαι. Τα θυμάσαι ή έχεις χαθεί κάπου στο δρόμο;
Γράψε ή συμμερίσου, λοιπόν, την ομολογία σου με όποιον σε ρωτήσει για την πίστη σου.

4.Μπες σε μία κατ’ οίκον ομάδα
{1 Θεσ.5:11}
«Γι' αυτό, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον, και οικοδομείτε ο ένας τον άλλον, όπως και κάνετε».

Όταν μιλάμε για ενδυνάμωση της πίστης, τότε λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την ένταξη σε μία κατ’ οίκον ομάδα. Εάν δεν ανήκεις σε κάποια, τότε ψάξε να βρεις μία και να ενωθείς μαζί με τους αδελφούς. Βρες ανθρώπους που θα μπορέσετε να συμμεριστείτε τη ζωή σας, να στηρίξετε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές και να αυξηθείτε μαζί.

Η αύξηση της πίστης απαιτεί εξάσκηση και κάθε μορφή εξάσκησης απαιτεί πειθαρχία ζωής και επιμονή.

No Comments